В освітніх закладах Буковини запровадять здорове харчування

Опубліковано:
17 Січня, 2020 о 19:53

Про реформування організації харчування в освітніх закладах Чернівецької області говорили під час наради-семінару, яка відбулася 16 січня на базі Лужанської школи.

Ішлося, зокрема, про реалізацію регіонального плану заходів «Дітям Буковини – здорове харчування» на 2020-2022 роки, затвердженого Чернівецькою обласною державною адміністрацією.



Проблема правильної організації харчування учнів як ніколи на часі, адже у шкільних їдальнях дітей нині годують за нормативами 1987 року. Аби виправити ситуацію, необхідно оновити нормативну базу, відремонтувати харчоблоки, закупити нове технологічне обладнання, а також застосовувати різні моделі організації харчування.

Учасники заходу обговорили також критерії впровадження трьох чинних моделей мультипрофільного харчування у школах області – «шведський стіл», два-три меню на вибір та напівфабрикатна лінійка.

Окрім того, під час семінару провели майстер-клас із приготування страв за збірником Євгена Клопотенка.

Як зазначила в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, матеріали та рекомендації, напрацьовані під час заходу, отримають загальноосвітні заклади області.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Х, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.

Джерело: Новини Буковини
Теги: #здорове харчування, #новини буковини, #новини чернівців, #освіта, #освітні заклади, #чернівецькі новини, #чернівці





Статті

Інтерв'ю
«Опілля» після реструктуризації: як тернопільська пивоварня зростає попри виклики ринку
13:04, 26 Червня, 2025

«Опілля» після реструктуризації: як тернопільська пивоварня зростає попри виклики ринку

Блоги

ТОП новини Буковини: