У Чернівцях відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Соборності України

22.01.2020 22:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


На Центральній площі представники влади, священослужителі, освітяни, громадські активісти поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та до Меморіалу загиблим героям.

Кілька сотень чернівчан на Центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку розгорнули величезний прапор України, утворивши символічний ланцюг єднання. 

За вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України,  Почесною грамотою виконавчого комітету Чернівецької міської ради та цінним подарунком нагородили – Сергія Калитюка, молодшого сержанта Збройних сил України, учасника АТО, учасника «Ігор Нескорених»; Ярослава Пінтескула, учасника АТО; Миколу Артема, військового капелана, протоієрея; Галину Абрам’юк, волонтера; Марію Філіпчук, волонтера; Світлану Гумайло, лікаря-терапевта терапевтичного відділення «Чернівецького обласного госпіталю ветеранів війни»; Інну Савчин, лікаря-невропатолога міського інсультного центру. Церемонія відбувалася під патріотичні співи хору “Гомін Буковини”.

Довідка День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews