Просторове планування Чернівецької області обговорили в ОДА

29.01.2020 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Проблемні питання у сфері містобудування та архітектури обговорили під час робочої зустрічі головного архітектора області Володимира Заверухи із представниками правління Чернівецької обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Ішлося, зокрема, про рівень розробки документації з просторового планування в Чернівецькій області.

У процесі децентралізації на  Буковині створені 38 об’єднаних територіальних громад, у яких відсутня актуальна містобудівна документація населених пунктів. Вона не відповідає вимогам чинного законодавства, сучасним соціально-економічним вимогам та ринковим процесам і потребує розроблення.

Враховуючи, що ОТГ відповідають за розвиток території, то без оновленої картографічної основи та розробленої містобудівної документації спланувати цей розвиток території, враховуючи економічні, соціальні та інфраструктурні потреби, неможливо.

За результатами зустрічі дійшли згоди, що необхідно спільно з представниками правління Чернівецької обласної організації Національної спілки архітекторів України провести роз’яснювальну роботу з головам об’єднаних територіальних громад щодо необхідності приведення у відповідність до сучасних умов містобудівної документації.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews