Хто з чиновників причетний до реалізації фальсифікованого масла на Буковині?

06.02.2020 10:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відомо, хто саме у тій справі «кришував» виробників фальсифікованого масла.

Допоки триває скандал з постачанням неякісного масла у чернівецькі садочки, набрав обертів ще один «масляний» скандал. І цього разу фальсифікованим маслом можливо годували учнів шкіл області.

Наприкінці грудня минулого року поліція спільно з СБУ викрила схему реалізації фальсифікованого масла та сиру у Чернівцях. В поліції тоді повідомили, що сприяв ділкам службовець одного з державних контролюючих органів. Саме під його «кришуванням» зловмисники виготовляли  продукти, які є небезпечними для споживання, а згодом збували їх під виглядом товару білоруських торгових марок. Середньомісячний оборот становив понад 60 тонн продукту на суму приблизно 8 мільйонів гривень.

Днями в телеграм-групі «ХЧ» чернівчанин розповів, хто саме у тій справі «кришував» виробників фальсифікованого масла. За його даними прикривав виробництво та продаж фальсифікату той хто мав би безпосередньо контролювати якість – заступник начальника Держпродспоживслужби Чернівецької області Олександр Довганюк.

null

За інформацією джерел видання "Чернівці Таймс" у Довганюка і справді у цій справі проводили обшуки вдома правоохоронці. Але деталі в поліції не коментують посилаючись на таємницю слідства.

null

У відділі комунікації Нацполіції Чернівецької області нам повідомили, що триває розслідування цієї справи, і очікують результати експертизи масла, яке вилучили у зловмисників.

У свою чергу начальник Держпродспоживслужби області Олександр Александрюк повідомив times.cv.ua, що йому нічого не відомо про причетність його заступника до справи фальсифікованого масла. Олександр Довганюк продовжує працювати у Держпродспоживслужбі, але з учорашнього дня він у відпустці.

Окрім інформації про причетність Олександра Довганюка до справи з фальсифікованим маслом в телеграм-групі «ХЧ» повідомили, що посадовець давно збирає «дань по 100 баксів з продуктових магазинів та торгових точок». Тож сподіваємось, що правоохоронці перевірять і цю інформацію, адже її нам підтвердили неодноразово підприємці чернівецьких ринків.
Також з неофіційних джерел вдалось довідатись, що вказане фальсифіковане масло, за сприяння цього ж посадовця, потрапляло у школи Чернівецької області. До речі, цілком можливо, що обидва «масляних» скандали пов’язані між собою, адже група була міжрегіональною і подейкують, що виробництво фальсифікату відбувалось саме на Франківщині.

Зрештою усі відповіді на питання надасть офіційне розслідування, і сподіваємось, що на слідчих ніяк не вплине, що Олександр Довганюк 15 років, до 2017 року, працював у лавах поліції.

Джерело: times.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews