Волонтери допомогли у доставці ліків та продуктів 500 чернівчанам

20.03.2020 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Допомогу у доставці продуктів та ліків волонтерський штаб надає одиноким людям, яким понад 60 років, людям з інвалідністю І та ІІ групи або тим, хто має тяжкі хронічні захворювання і не є підопічними міського центру «Турбота».

За два перші дні роботи штабу таку допомогу отримали понад 500 чернівчан такої категорії, які дослухалися до порад медиків і залишаються дома в ізоляції. Про це на брифінгу 19 березня повідомила керівник ГО «Волонтерський рух Буковини»,заступник голови волонтерського штабу Катерина Пономарьова.

Закупку і доставку продуктів, ліків, засобів гігієни волонтерський штаб здійснює безкоштовно, для підтвердження вартості продуктів і ліків – надаються чеки. Усі волонтери забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками і не несуть загрози для літніх людей.

Наразі волонтерський штаб відпрацьовує механізм взаємодії з сімейними лікарями та аптеками для забезпечення доставки потребуючим інсуліну, інших цукрознижуючих препаратів та ліків, що надаються за програмою «Доступні ліки». В посиленому режимі у цей період обслуговує своїх підопічних також міський комунальний центр «Турбота». Волонтерка закликала літніх людей залишатися вдома та не наражати себе та оточуючих на небезпеку, адже саме вони знаходиться в групі ризику.

За допомогою до волонтерського штабу можна звернутися цілодобово за телефонами: – 15-80; 050 222 15 80 – 099 157 21 43. Катерина Пономарьова також попросила чернівчан, які можуть самостійно вирішувати проблеми без сторонньої допомоги та не дотримуються режиму ізоляції, не зловживати часом волонтерів, цінувати їх добру волю безкорисно служити людям.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews