Пів міьярда гривень заборгували буковинці за газ

02.05.2020 15:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наразі загальний борг буковинців за газ станом на початок квітня 2020 року становив майже 460 млн грн.

 Про це повідомляють у "Чернівцігаз збут".

Розрахунки клієнтів за спожитий газ значно погіршилися з моменту запровадження карантину.

У березні 2020 року за газ сплатили лише 62% споживачів Буковини. У 28,8% клієнтів (67,3 тис. споживачів) борг за газ перевищує 2 000 грн.

У "Чернівцігаз збут" нагадують, запроваджений Кабінетом міністрів України карантин не звільняє від виконання обов’язків з оплати за фактично спожитий газ. Значна частина населення отримує готівкою пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг і зобов’язана ці кошти використовувати за їх цільовим призначенням.

"На даний час дійсно складна ситуація в країні й ми з розумінням ставимося до цього. Відповідно до постанови КМУ № 211 від 11.03.2020р. встановлені відповідні обмежувальні заходи, зокрема в частині заборони припинення надання комунальних послуг на строк дії карантину та протягом 30 днів з дня його скасування, однак обов’язок сплачувати за житлово-комунальні послуги не скасовували. Отже, просимо всіх наших клієнтів, в особливості клієнтів які вирішили взагалі не сплачувати за газ у період карантину — розрахуватися. Звертаємо увагу, що за спожитий газ, в будь-якому разі доведеться сплатити. Тому радимо не накопичувати борги і розраховуватися за газ вчасно та в повному обсязі", - пояснює директорка ТОВ "Чернівцігаз Збут" Катерина Параска.

Зниженню рівня заборгованості сприяє й зменшення ціни на газ у квітні на 14,3%. Варто зауважити, що в поточному опалювальному сезоні вартість газу знизилася на 22% від ціни минулорічного опалювального періоду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews