Чернівецька міськрада подасть до суду на Кабмін та відновить навчання у школах

10.09.2020 08:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найближчими днями міська рада на сесії має прийняти рішення про відновлення навчання у школах.

Чернівці, вслід за Тернополем та Івано-Франківськом також подадуть до суду на Кабмін про скасування «червоної зони» та відновлять навчання у школах. Про це сьогодні, під час акції протесту за відновлення навчання у школах, заявив секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

Чиновник заявив, що міська влада, як і абсолютна більшість чернівчан та буковинців, вважає, що усі діти мають навчатися у школі. Але для цього потрібно згуртуватись та захистити від тиску центральної влади та поліції керівників освітніх закладів та вчителів. Сьогодні усі директори шкіл бояться штрафів від 17 до 34 тисячі гривень, якими їм погрожує влада та поліція, тому громада мусить їх захистити.

Чернівці також приєднуються до сусідніх обласних центрів Тернополя і Івано-Франківська, подають до суду на Кабмін та невдовзі на сесії прийматимуть рішення про відновлення повноцінного навчання у школах.

 

Чітко розуміємо, що ті ж Тернопіль та Івано-Франківськ, так само в «червоній зоні», але у Тернополі вже відновили навчання у школах, у Франківську відновлюють з 13 вересня.
Тому ми, як міська рада, так само подаємо позов до Кабінету міністрів про скасування «червоної зони».
Обов’язково на сесії Чернівецької міської ради, яка, я думаю, що відбудеться у п’ятницю, будемо приймати рішення про те, щоб усі школи і садочки у місті запрацювали, - заявив Василь Продан
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews