На Буковині дитина отруїлася чадним газом

20.01.2021 20:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Малечу забрали каретою швидкої допомоги до реанімаційного відділення Герцаївської лікарні, де вона наразі перебуває.
 
19 січня у м. Герца виникла пожежа у житловому будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що біля пічки зберігались дрова.
 
На час виявлення пожежі в будинку перебували мати з дитиною. Коли власниця оселі виявила пожежу, кімната була повністю охоплена вогнем. Жінка з дитиною вийшли на вулицю на безпечну дистанцію. Проте, внаслідок пожежі дитина отруїлась чадним газом. Малечу забрали каретою швидкої допомоги до реанімаційного відділення Герцаївської лікарні, де вона наразі перебуває.
 
Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 30 кв.м. та врятували від знищення житловий будинок. Внаслідок пожежі вогнем знищено кімнату будівлі та речі домашнього вжитку.
 
Цього ж дня, у Чернівцях рятувальники ліквідували пожежу на вулиці Тернопільській. Загорання трапилось в покинутому житловому будинку. Через те, що в будівлі ніхто не проживав, її облаштували безхатченки. Загорання трапилось на першому поверсі будинку, через необережне поводження з вогнем під час паління не встановленої особи.
 
Побачивши як з покриття будівлі йде густий дим, сусіди зателефонували до Служби порятунку.  Через запізніле виявлення та повідомлення, площа пожежі склала 150 кв.м. 
 
Ще одна пожежа, цього дня в обласному центрі трапилась в торгівельному кіоску на ринку «Нижньому», що знаходиться по вулиці Удонова. За попередніми висновками, до пожежі призвело те, що у кіоску  залишили без нагляду увімкнений електроприлад. Пожежу було ліквідовано рятувальниками  2 державної пожежно-рятувальної частини м. Чернівці. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 9 кв.м., попередивши загрозу перекидання вогню на поруч розташовані кіоски. У результаті пожежі вогнем знищено продукти харчування та обшивку кіоску.
 
Уночі, 20 січня на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку у м. Чернівці. Як з’ясувалося, місцеві мешканці винесли ялинки та залишили їх на сходовій клітині під'їзду.
 
Внаслідок необережного поводження з вогнем під час паління не встановленої особи ці ялинки загорілися. Пожежу було ліквідовано рятувальниками Групи пожежогасіння Аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Чернівці.

Окрім цього, вогнеборцями були ліквідовані пожежі в Заставнівському, Кіцманському та Хотинському районах. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews