Під час пожежі у Харківському будинку для пристарілих загинули 15 людей (відео)

21.01.2021 22:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

За всіма ознаками пожежу кваліфіковано як надзвичайна ситуація державного рівня. Про це йшлося під час екстреного брифінгу  керівників Національної поліції України Ігоря Клименка та Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна сьогодні, 21 січня.

Сьогодні у Харкові трапилася жахлива трагедія: внаслідок пожежі загинуло 15 людей. 

Микола Чечоткін повідомив, що інформація про пожежу в двоповерховому житловому будинку у Харкові надійшла о 15:03:
«Спочатку туди прибули перші підрозділи служби з надзвичайних ситуацій -чотири одиниці техніки і пожежна драбина. О 16:14 пожежу було локалізовано на площі 100 квадратних метрів. О 16:53 пожежу повністю ліквідовано. У ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих осіб, 5 осіб – госпіталізовано до лікувальних закладів. За всіма ознаками пожежа кваліфікована як надзвичайна ситуація державного рівня».

Також глава відомства закликав громадян дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо  в холодний період при використанні приладів для обігріву.

Ігор Клименко зауважив, що на момент пожежі у будинку, на який у поліцейських на цей час відсутні документи щодо функціонування там будь-якого закладу, перебувало більше 30-ти осіб. 

«Національна поліція невідкладно розпочала кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Ми допитуємо трьох осіб із числа обслуговуючого персоналу, зокрема управляючого так званого будинку для осіб похилого віку. Також найближчим часом допитаємо власницю цього будинку. В Головному слідчому управлінні створено посилену слідчо-оперативну групу, яка виїхала на місце трагедії», - повідомив Голова Нацполіції.


До гасіння залучалося 50 чол. о/с та 13 од. техніки ДСНС.

Він також додав, що Національна поліція спільно з ДСНС у стислі строки встановить причини цієї трагедії, проведе відповідні експертизи, а відтак надасть правову оцінку діям так званих посадових осіб закладу.

Ігор Клименко та Микола Чечоткін висловили співчуття рідним та близьким загиблих у пожежі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews