Наркоділків, яких днями затримали буковинські правоохоронці, суд взяв під варту

26.01.2021 09:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зловмисники збували таблетки «Субутекс» та амфетамін у Чернівцях та області. Про діяльність групи дізналися оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції. Спільно з працівниками чернівецької поліції провели обшуки та затримали наркоділків.

 

21 січня цього року оперативники Чернівецького та Івано-Франківського управлінь Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими слідчого управління поліції Буковини, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ та КОРДу, провели 12 санкціонованих обшуків на території міст Чернівці та Калуш. 

Заходи тривали в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом виготовлення та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин групою осіб. 

Зокрема працівники Чернівецького управління ДВБ НПУ встановили оперативну інформацію щодо мешканців Чернівців, які налагодили схему злочинної діяльності. Організатором виявився 42-річний чоловік. Зловмисники постачали на місцевий наркоринок психотропну речовину амфетамін та нарковмісні таблетки «Субутекс».  

Пігулки поширені як «елітний» наркотик, однієї з них вистачає для ефекту кільком особам. Наркоділки доставляли їх з Івано-Франківської області. Амфетамін виготовляли власноруч у гаражі, обладнаному під лабораторію, а необхідні прекурсори отримували з різних регіонів України у відділеннях поштового зв’язку.

Товар збували довіреним дилерам, а також наркозалежним на квартирі одного з учасників групи, де клієнти могли безпосередньо вжити придбану дозу. Одержані від збуту кошти акумулювалися в організатора, який розподіляв дохід між поплічниками.

Правоохоронці провели оперативні закупки у наркодилерів та отримали санкцію на обшуки. За місцем мешкання фігурантів, у їхніх гаражних приміщеннях та автомобілях виявлено та вилучено 746 таблеток «Субутекс», поліетиленовий пакет з амфетаміном, марихуану, прекурсори, обладнання для виготовлення та вживання наркотиків, мобільні телефони та оргтехніку, а також понад 170 тисяч гривень готівки.

Необхідно зазначити, що вартість вилучених нарковмісних пігулок за цінами «чорного» ринку складає майже 450 тисяч гривень. 

На теперішній час в порядку ст.208 Кримінального кодексу України затримано четверо фігурантів. Слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури, готують вручення підозри п'ятьом  учасникам групи, зокрема й організаторові, за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. 

До суду подано клопотання про обрання запобіжних заходів. Тривають подальші слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників наркобізнесу. У разі доведення вини ділкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до 10 років з конфіскацією майна.

Зібравши достатньо доказів причетності затриманих до протиправної діяльності, співробітники підрозділу детективів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області повідомили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Також слідчі поліції звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд задовільнив клопотання органів досудового розслідування та взяв порушників під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 150 тисяч гривень організатору наркобізнесу та по 80 тисяч гривень іншим затриманим.

Оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснює Чернівецьке управління ДВБ НПУ, процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.

Наразі триває досудове розслідування.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews