В Україні зросли штрафи за кермування у нетверезому стані

17.02.2021 11:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У МВС повідомили, що минулого року 9,5 тис. водіїв сіли повторно за кермо в стані сп'яніння і були спіймані, а 7 тисяч - втретє.

Верховна Рада нещодавно ухвалила законопроєкт №2695 щодо посилення покарання за водіння напідпитку. Про це повідомляє ТСН.
 
Так, якщо водій перебував у стані алкогольного сп'яніння, йому буде загрожувати штраф в розмірі 17 тисяч гривень (до цього штраф становив 10,2 тисячі) з позбавленням водійських прав на рік.
 
За повторне порушення протягом року - 34 тисячі гривень з позбавленням прав на три роки з оплатним вилученням авто або без такого. Або ж це будуть карати адміністративним арештом на строк десять діб із позбавленням права керування транспортними засобами на три роки з оплатним вилученням авто або без такого.
 
А якщо водій порушить втретє - штраф 51 тисяч гривень, позбавлення прав на 10 років і конфіскація транспортного засобу. Або ж загрожуватиме адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років, із конфіскацією авто, що перебуває в приватній власності порушника.
 
Окрім того, в разі скоєння ДТП в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, в результаті якого потерпілий отримав травми середньої тяжкості, каратимуть позбавленням волі на строк до трьох років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років. Такі ж дії пропонують карати позбавленням волі на термін до 3 до 8 років (позбавлення прав від 5 до 8 років) в разі, якщо потерпілий отримав важкі травми.
 

Якщо потерпілий загинув, винуватцю в стані сп'яніння загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням прав на термін від 5 до 10 років. Якщо жертв кілька - це каратимуть позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням прав на термін від 7 до 10 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews