Ігор Кравців

Ігор Кравців

Головний редактор, журналіст

Максим Дупешко: "Книга про Деманта - одна з найважливіших, виданих у Чернівцях за десятиліття"

24.02.2021 11:41   Джерело: CvNews
Автор : Ігор Кравців

Письменник Максим Дупешко розповідає про книгу Юрія Чорнея "Вернон Кресс: життя під прикриттям", що для Чернівців стала своєрідною сенсацією. Також до вашої уваги його відеорозмова із самим автором.

"Кілька тижнів тому в Чернівцях вийшла друком довгоочікувана не лише для автора, а й для чернівчан книга "Вернон Кресс: життя під прикриттям". Її автор, журналіст Юрій Чорней працював над роботою близько 7 років.

Внаслідок вийшла монументальна праця на 944 сторінки, в якій описується не лише життя Петера Деманта, який писав свої твори, під псевдонімом Вернон Кресс, а й ціле 20 століття, описане крізь призму життя письменника. А життя у Петера Деманта було сповнене пригод як захоплюючих, так і сумних. Тут і "перше життя" прожите у міжвоєнних Чернівцях, яке Петер згадує як втрачений рай, роки поневіряння у гулагу, заслання без права виїзду із Колими, альпіністські пригоди, врешті вільне життя, яке Демант встиг наситити подорожами по всьому світу, а, головне, написати свої твори, за які ми так шануємо цього чернівчанина.

Книга наповнена детективними історіями та пошуками "скелетів у шафі", адже Петер Демант прожив життя не менш цікаве за вигаданих Джеймса Бонда чи Індіани Джонса. Без сумніву одна із головних книг виданих у Чернівцях протягом року, а можливо й десятиліття".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews