Чернівецьке летовище стане потужним регіональним авіахабом

24.02.2021 21:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у своїй колонці для сайту Obozrevatel.

- Перельоти в межах країни повинні стати доступними для українців, а дорога від дому до аеропорту – займати мінімум часу. Крім того, українці мають отримати можливість літати з невеликих регіональних аеропортів закордон».

За його інформацією, цього року починається робота, зокрема, в аеропортах Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу, Житомира та Вінниці.

Тимошенко повідомив, що керівництво держави ставить перед собою конкретну ціль – до 2025 року ринок внутрішніх авіаперевезень має зрости до 4 мільйонів пасажирів на рік і до 5 тисяч тонн вантажів на рік.

Крім того, Кирило Тимошенко підтвердив, що триває робота щодо створення державного авіаперевізника. Є наміри створити державну авіакомпанію, флот якої складатиметься з літаків виробництва держпідприємства «Антонов».

- Ми отримаємо зрозумілого великого національного авіаперевізника. Планується, що парк літаків буде сформований на умовах лізингу, а ПДВ на внутрішні авіаперевезення буде скасоване, – додав заступник керівника Офісу Президента.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews