Вакцину викидають у смітник: лікарка розповіла про вакцинування буковинців

27.02.2021 07:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Після розкриття флакон не можна зберігати більше шести годин.

 Лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко розповіла, що невикористані залишки вакцин утилізовують, а не щеплять ними всіх охочих. Про це Ольга Кобевко написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора на Буковині щепили 54 людини. В одному флаконі - 10 доз. Тобто, 6 доз вакцини викинуто "в смітник" (утилізовано), адже після розкриття флакон не можна більше 6 годин зберігати, - написала інфекціоністка.


Кобевко наголосила, що невикористаними вакцинами можна було вакцинувати інших лікарів з червоної зони або ж просто охочих зробити щеплення і показати приклад місцевій громаді. Вона запропонувала кілька варіантів використання залишків вакцини, аби вона не пропадала.

  • можна було без проблем, вакцинувати керівництво області.
  • можна було вакцинувати інших медиків червоної зони.
  • можна було щепити тих, хто бажає (є авторитетні люди, які хотіли вакцинуватись і показати приклад громаді.
Сама ж лікарка сьогодні вакцинувалася, аби показати приклад іншим і переконати у необхідності щеплення для подолання пандемії. Після вакцинації вона почувається нормально.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews