Торгують лише одиниці: як працює Калинівський ринок під час карантину?

02.03.2021 14:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В`їзд на територію Калинівського ринку вільний.

У зв`язку із епідемічною ситуацією, з 1 березня на Буковині ввели "червону зону". В свою чергу, вона передбачає обмеження роботи непродовольчих ринків, торгових центрів, закладів громадського харчування і т.д. Але підприємці, що здійснюють свою діяльність на території Калинівського ринку, вкрай обурені таким рішенням, - пише promin.cv.ua.
 
1 березня незадоволені рішенням комісії ТЕБ та НС підприємці вийшли на протест, щоб їм дозволили працювати. Не отримавши суттєвої відповіді та підтримки, рішучі буковинці сьогодні відкрили свої контейнери для клієнтів. 
 
У коментарі журналістам "Чернівецького променя" підприємці зізнаються, що вже зневірились у місцевій владі. Працювати хочуть, бо потрібно на щось жити. Гроші вклали у товар, а покупців немає.
 
Ми вже не знаємо, що нам робити. Страху немає ніякого, просто хочемо заробляти гроші. Я вклала кошти у весняний товар, зараз 8 Березня, Пасха, люди в такий час потребують Калинівського ринку, - розповіла пані Марина.
 
Підприємці обурені тим, що не дозволяють працювати тільки тим, хто торгує непродовольчими товарами, а на інших частинах базару людей хоч відбавляй, ніби там карантину і не було.
 
А на продуктовому і на стоянках, як ні в чому не бувало, купа людей, машинами і бусами забито дорогу, люди метушаться в нормальному ритмі, і їх нічого не хвилює, а ми як який застій, як кістка в горлі для нашої влади. Можливо треба перекривати дорогу до Калинівського, - каже пані Ольга.

Працівники базару розчаровані у діях місцевої влади, і обіцяють, що справу так не залишать. 
 
Ніколи б не могла припустити, хід такої ситуації, та було всяке і вночі стояли на 30 °морозі, і чергували місця свої і повені пережили і в болоті стояли поколіна, різне було і ніхто тоді нас не жалів, а тепер влада вирішила нас пожаліти і виділити саме нас жертвою, чому так, кому, це на руку, як можливо так, що одні люди, а інші жертви?
 
Сьогодні, 2 березня, підприємні мають намір знову звертатись до міської влади. Запевняють, що вчора їх вимоги не почули, тож сьогодні вони вимагатимуть офіційного відкриття Калинівського ринку. Будуть іти до кінця.
 
Скільки було написано звернень,їх постійно кидали далеко в ящик ,а нас - мали на увазі. Треба рішучих дій, вимоги наші відкрити ринок, звернення які були написані вони тільки відтерміновують відкриття. Сьогодні знову підприємці виходять до міської ради на 12.00, хочемо працювати, збираємось ще раз з чіткішими вимогами, - розповідає пані Галина.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews