Госпітальні бази Буковини можуть заповнитись хворими вже за кілька днів

04.03.2021 22:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

20 госпітальних баз області, де лікують хворих на коронавірус, будуть заповнені вже за кілька днів. Наразі тут розгорнуто 2162 ліжка, 1645 із яких мають доступ до кисню. При цьому у стаціонарах уже перебувають 1382 пацієнтів, минулої доби госпіталізували рекордну кількість недужих – 176.

Про це ішлося під час засідання обласного штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 у Чернівецькій області.

- Ми розгорнемо додаткові ліжка у Кіцманській центральній районній лікарні, обласному госпіталі ветеранів війни, а також перепрофілюємо для недужих на COVID-19 гінекологічне відділення перинатального центру. Окрім цього, працюємо над формуванням команд медиків, які надаватимуть там допомогу, – сказала заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Також ліжка швидко заповнюються і у реанімаційних відділеннях лікарень області.

- Ми можемо стверджувати, що на Буковині починається третя, надскладна хвиля коронавірусу. Міські лікарні №3, №4 та госпіталь ветеранів війни завантажені майже на 100 %.  Здебільшого пацієнтів доправляють у важкому стані, вони потребують кисневої дотації. Також повністю заповнені й реанімаційні відділення Вижницької, Кіцманської та Сторожинецької ЦРЛ, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко закликала всіх буковинців у найближчі дні утриматися від масових заходів, аби розірвати ланцюг захворюваності на коронавірус, адже чимало людей інфікувались саме на різноманітних святкуваннях – хрестинах, весіллях. А відтак захворіли і члени їхніх родин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews