Карантинні обмеження від обласної влади перестають діяти, але Буковина залишається у "червоній зоні"

09.03.2021 10:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Від сьогодні на Буковині перестають діяти посилені карантинні обмеження, встановлені 27 лютого обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Утім в області продовжують діяти обмеження "червоної" карантинної зони.

З 27 по 9 березня на території Чернівецької області було заборонено роботу закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки; навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти; розважальних центрів, зон відпочинку у ТЦ. Також заборонялося проводити масові заходи.

Однак у Чернівецькій області продовжують діяти обмеження "червоної" зони карантину.

Що заборонено

У "червоній" зоні діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: заборонено роботу закладів харчування, розважальних закладів, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, закладів освіти (крім дитячих садочків), спортзалів, непродовольчих ринків.

Що дозволено


Дозволяється робота банків, аптек, автозаправок, ветеринарних магазинів та всіх продовольчих магазинів.

Підстави для запровадження "червоної" зони

"Червоний" рівень запроваджують, якщо упродовж 3 днів поспіль фіксують перевищення хоча б двох показників. Так, на Буковині зараз частка позитивних результатів із усіх зроблених ПЛР-досліджень складає понад 20%. Число госпіталізованих теж перевищує норму.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews