Чимало закладів громадського харчування Буковини минулими вихідними працювали, порушуючи таким чином карантинні обмеження. Про це під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС розповіла начальниця Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован.
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук закликав посилити інформаційну та роз’яснювальну кампанію у закладах харчування.
Перегляньте також:
- Укриття у Чернівцях: де знайти і в якому вони стані
- Атака “Шахедів” на Чернівці: стали відомі подробиці наслідків обстрілу РФ
Їхню роботу, зокрема, продовжать перевіряти мобільні групи, до складу яких входять фахівці Держпродспоживслужби та правоохоронці.
Якщо ж слова не допоможуть, власникам виписуватимуть штраф – від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто від 34 до 51 тисячі гривень. Відповідні санкції дозволяє застосовувати Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» № 1113-IX від 17 грудня 2020 року.