На території колишнього тролейбусного депо хочуть облаштувати ТРЦ з унікальним громадським простором

20.04.2021 11:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
На території колишнього тролейбусного депо на проспекті Незалежності планують облаштувати сучасний Торгівельно-розважальний центр. Про цей інвестпроєкт на своїй сторінці у соцмережі розповів заступник міського голови Євген Маховіков.
 
"Протягом більш ніж двох останніх років розроблений та затверджений детальний план території, на якому зазначені торгівельні площі на ділянках тролейбусного депо та ТЦ «Майдан» разом, обговорений та затверджений архітектурно-містобудівною радою та на громадських слуханнях, нерухоме майно ЧТУ передано на баланс департаменту розвитку і наданий дозвіл на зміну цільового призначення землі депо під торгові об’єкти... Далі має місце величезний обсяг робіт різних департаментів – підготовка містобудівних умов та обмежень, проведення грошової стартової оцінки лота, отримання технічних умов на підключення комунікацій, знов громадські слухання, експертні комісії та робочі групи. Потім знову рішення сесії про затвердження інвестиційного проекту. Тобто контролю та запобіжників на всіх цих етапах більш ніж достатньо".
 
Утім у Ратуші депутати міської ради минулого скликання цей проєкт не підтримали.
 
"Є ідея будівництва справжнього європейського ТРЦ з унікальним громадським простором, який стане туристичним магнітом, місцем зустрічей містян. Без житлової забудови вікно у вікно, без тісного паркінгу, з єдиною концепцією облаштування торгівельно-розважальних площ. Люди все більше проводять час в інтернеті і роблять там покупки. Торгові центри трансформуються та стають такими собі соціальними хабами, місцем, де людина зможе проводити своє дозвілля, зустрічати друзів, розважатися і робити покупки.
 
Містобудівні умови та обмеження будуть спрямовані на отримання максимального ефекту
Під кого цей проект? Під Чернівці! Тому що переможе той, хто і буде готовий реалізувати проект в тому вигляді, який ми всі з вами обговоримо. Звісно, мотиви та фінансові можливості у потенційних інвесторів будуть різні, але перемогти буде не важко – просто треба буде запропонувати найвищу ціну", - каже Євген Маховіков.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews