Одразу дві роботи школярів з Буковини перемогли у челенджі “Українська мова важлива”

04.05.2021 13:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Одразу дві творчі роботи з Чернівецької області здобули перемогу у челенджі “Українська мова важлива”. Всього у ньому взяли участь 9 учнів з Буковини.

Упродовж 20-ти днів учасники челенджу публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон. В результаті конкурсу учасники здійняли справжню хвилю в соціальних мережах (Фейсбук, Інстаграм, ТікТок), заполонивши їх патріотичними відео, малюнками та текстами на тему важливості рідної мови.

 Організатори отримали 398 творчих робіт зі всіх куточків України, з великих міст та найвіддаленіших сіл, а також з Донецької та Луганської областей. Але саме учасники з Чернівецької області отримали перемогу в головній номінації “авторський вірш” та спецномінації “Найатмосферніша творча робота”. 

Переможцями номінації “авторський вірш” стали учні 3-го класу Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Марія Малиш та Максим Слижук. Вони зняли відеоролик у якому декламували авторські вірші, грали на традиційних українських інструментів та показували простори Чернівецької області. Переможці зізнаються, що у підготовці відео їм допомагали їхні родини, а також вчителька. За перемогу у номінації учасники отримають ноутбук від компанії HUMAN.

Учениця 10-го класу Мамаївського навчально-виховного комплексу №1 Дарина Шинкарюк стала переможницею спеціальної номінації “Найатмосферніша творча робота”.  За свій талант учасниця челенджу отримає смартгодинник.

Дарина у своїй творчій роботі на відео виразно продекламувала авторський вірш, яким і підкорила серця організаторів. Дівчина розповідає, що кожного дня отримувала дзвінки на мобільний з порадами і шаленою підтримкою від рідних та близьких людей.

- Як тільки з'явилась можливість, то я не змогла пройти осторонь. Адже правила челенджу давали змогу самовиразитись і повідомити свою думку в таких чудових форматах! Там де творчість і Україна - там є я!) Я з дитинства зростала в оточенні українських традицій, тому така тема для мене надзвичайно цікава! Я отримала велику насолоду від написання та декламування свого вірша. Українська мова дійсно дуже важлива, тож повідомити про це всій Україні для мене було героїчним вчинком! - розповідає переможниця.

Довідково 

 

Мовний челендж “Українська мова важлива” ініційований освітньою компанією HUMAN після проведення першого Цифрового Марафону з української мови ім. П. Яцика, який відбувся дистанційно на зазначеній платформі. Партнери Марафону вирішили не зупинятися та запропонувати фіналістам (11 555 учасників) взяти участь у мовному челенджі. Челендж мав на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews