Буковинців запрошують на навчання у військовому коледжі Львова

30.07.2021 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Триває набір юнаків та дівчат на навчання до військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові. На навчання приймаються молоді люди, віком від 17 до 30 років, з повною загальною середньою освітою, за результатами проходження психологічного обстеження, оцінки рівня фізичної підготовленості та медичного огляду.

Навчання курсантів здійснюється в статусі військовослужбовця та становить всього два роки. Вони перебувають на повному державному забезпеченні, тож турбуватись про житло, їжу та одяг не потрібно. Також курсанти отримують речове майно, проживають в комфортних гуртожитках, якісно харчуються та отримують щомісячні виплати. Окрім цього медичне обслуговування для них є безкоштовним.

Випускникам надаються дипломи молодших бакалаврів та присвоюється військове звання «молодший сержант». Вони будуть гарантовано працевлаштовані, уклавши контракт, а при бажанні зможуть вступити на другий курс вищого військового навчального закладу за спорідненою спеціальністю.

Грошове забезпечення військовослужбовців сержантського складу на посадах молодших командирів сьогодні становить майже стільки ж, як і в офіцерів – від 15000 грн. Це обумовлено тенденцією до підвищення статусу і ролі сержанта у сучасній армії відповідно до стандартів НАТО.

Документи на вступ до військових коледжів кандидатам потрібно подати до місцевих територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (раніше військові комісаріати).

Від абітурієнтів не вимагають сертифікати із ЗНО - їх можна подати за власним бажанням, аби не складати іспити.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews