Через негоду майже 70 населених пунктів на Буковині залишились без електропостачання

Енергетики Буковини посилено працюють над відновленням електропостачання внаслідок масштабних руйнувань

30.07.2021 11:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Два дні поспіль 28-29 липня Буковина потерпала від буревіїв, які завдали великих руйнувань у регіоні.

До попередніх аварійних ситуацій в електромережах краю додалися нові, тому відключень станом на 09.00 у п’ятницю 30 липня, побільшало. Зокрема чимало споживачів перебувають без електропостачання внаслідок обірваних ПЛ у 66 населених пунктах Вижницького, Глибоцького, Кельменецького, Новоселицького, Сокирянського, Сторожинецького, Хотинського районів, чимало вулиць у Чернівцях також залишаються поки що знеструмленими.

Сталися відімкнення у 558 трансформаторних підстанцій, обірвані провода високовольтних ліній, пошкоджене електрообладнання.

Пресслужба АТ «Чернівціобленерго» поширила зверненя до буковинців:

"Варто розуміти, що такі масштабні пошкодження неможливо відновити миттєво і все одночасно, на відновлення електропостачання знадобиться певний час. Деякі пошкоджені лінії електропередач знаходяться у віддалених районах області і, щоб добратися до них, потрібно розчистити трасу.  Тому імовірно, що у деяких населених пунктах не буде електропостачання більше однієї чи навіть двох діб. Просимо з розумінням сприймати ситуацію, що склалася."

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews