"Терористи" захопили заручників у кінопалаці "Чернівці" (ФОТО)

СБУ провела тактико-спеціальні навчання у центрі Чернівців

28.09.2021 16:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
За легендою тренувань, група «терористів» захопила заручників у залі кінотеатру під час перегляду фільму. Зловмисники висунули низку вимог.
 
Зокрема, «терористи» вимагали:
 
 зустрічі з ув’язненим, котрий утримується в Чернівецькому слідчому ізоляторі,
 броньований автомобіль,
 літак з пілотами та вільний «коридор» для вильоту за межі України,
 100 тис. доларів США готівкою.
 
Фото СБУ
 
У разі невиконання вимог, зловмисники погрожували вбити заручників і підірвати заміновані об’єкти в місцях масового скупчення людей у різних частинах міста.
Для безпеки «заручників» правоохоронці вели активні переговори зі зловмисниками, проте через агресивну поведінку «противника» було прийнято рішення розпочати спецоперацію. В її результаті правоохоронці знешкодили «терористів» та звільнили «заручників».
 
Тренування проводилися в умовах, максимально наближених до реальних. Участь у них взяли підрозділи СБУ, Національної гвардії, Збройних Сил, Національної поліції, Держприкордонслужби, Держспецзв'язку, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
 
Фото СБУ
 
Після завершення заходів організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань та алгоритми міжвідомчої взаємодії. За підсумками обговорення визначили напрямки подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання й нейтралізації загроз державній безпеці України.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews