Медіація та відновне правосуддя: система БПД на Буковині розширює коло партнерів

19.10.2021 13:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Низка заходів, пов’язаних із впровадженням на Буковині медіації та реалізацією проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», відбулася у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

Так, новостворена громадська організація «Агенція медіації та діалогу Чернівецької області» провела для працівників системи БПД області навчальний тренінг «Запрошення до медіації». Сертифіковані тренери-медіатори – Олена Зімніцька, Оксана Меленко і Наталя Волкова поділилися з учасниками заходу корисними знаннями про медіацію та посередництво, розповіли про нюанси з надання послуг із медіації та консультування при вирішенні спорів, а також навели приклади практичних вдалих кейсів та успішного пропонування медіації клієнтам БПД.

- Наше завдання, як медіаторів – допомагати в розв’язанні спору швидко, ефективно та з мінімальними затратами, – наголосила голова громадської організації «Агенція медіації та діалогу Чернівецької області» Олена Зімніцька. – Сподіваємось, що отримані сьогодні знання стануть в нагоді фахівцям системи БПД у їхній практиці.

Відтак між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області та громадською організацією «Агенція медіації та діалогу Чернівецької області» був підписаний  Меморандум про партнерство та співпрацю. Очікується, що сторони взаємодіятимуть та координуватимуть спільну діяльності у сфері розвитку інституту медіації, переговорів та діалогу. Окрім того – проводитимуть спільні заходи з підвищення професійного рівня та подальшого професійного розвитку правників, підвищення якості та ефективності надання безоплатної правової допомоги населенню міста та області через налагодження конструктивного діалогу громадськості з органами надання БПД та впровадження громадських ініціатив.

 

Читайте також

Учасник АТО з Чернівців, якому відмовились виплатити зарплату, виграв суд
У Чернівцях шукають адвокатів
Як чернівчанам отримати безоплатну правову допомогу?


- Цей документ покликаний скоординувати нашу роботу та ефективну комунікацію, зокрема, і в реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». Адже роль адвоката-медіатора тут одна із ключових: від вдалого проведення посередництва між потерпілою та постраждалою стороною залежить не лише їхнє примирення, але й фактично подальша доля підлітка, який вперше вчинив кримінальний проступок або нетяжкий злочин, – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

Меморандум про партнерство та співпрацю із громадською організацією «Агенція медіації та діалогу Чернівецької області» уклав також і Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Усім учасникам тренінгу вручили сертифікати про успішне завершення навчання. Окрім того, низка працівників системи БПД області отримали почесні грамоти та подяки від Чернівецької обласної ради та Координаційного центру з надання правової допомоги за професійне виконання своїх обов’язків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews