Усі чернівецькі школи переходять на дистанційне навчання

Заступник міського голови пояснив чому

31.10.2021 15:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
З 1 листопада, заклади освіти Чернівців працюватимуть дистанційно. Це рішення керівництво міста прийняло з огляду на вимоги обласної комісії ТЕБ та НС щодо переходу на дистанційну форму навчання.
 
Раніше посадовці у Ратуші заявляли, що у місті всі школи працюватимуть без змін. Ситуацію прокоментував заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк:
 
- Ситуація з епідемією Covid-19 в області та місті Чернівці - складна. Щодня виявляємо досить велику кількість нових захворювань, також є і смертельні випадки.
Відповідно до визначених критеріїв Міністерства охорони здоров’я наша область знаходиться в «помаренчевій зоні» епідемічної небезпеки, де згідно Постанови КМУ номер 1236 (зі змінами), діють певні обмежувальні заходи, які дозволяють проводити очне навчання.
В той же час, на думку Чернівецької ОДА, чернівецьким дітям не потрібне повноцінне навчання, а за будь-якої ціни необхідно перевести дітей на дистанційне навчання (всупереч Постанові КМУ). Обґрунтування досить суперечливе та не доказове: ніби це зможе запобігти переходу області в «червону» зону.
Попри всю здійснену роботу в місті з організації очного навчання в шкільних закладах освіти, за нинішніх складних умов, попри контрольованість епідемічної ситуації та готовність працювати педагогічних та учнівських колективів, попри всі очевидні недоліки дистанційного формату для ефективності навчання, прийняли складне рішення врахувати вимоги обласної комісії ТЕБ та НС щодо переходу на дистанційну форму навчання.
В ситуації проваленої кампанії з вакцинації в Україні і в Чернівецькій області зокрема, про абсолютно правильні чи хибні рішення говорити не доводиться. Тож нехай відповідальність за них буде спільною.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews