Задля підвищення обороноздатності на Буковині набиратимуть добровольчі загони

17.11.2021 20:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Розміщення військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ на території Буковини обговорили під час наради у Чернівецькій обласній державній адміністрації. Провів її голова ОДА Сергій Осачук із керівниками РДА та представниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Так, до бригади територіальної оборони Буковини входитимуть чотири батальйони – по одному у кожному районі та у Чернівцях. Тож під час заходу обговорили місця та об’єкти, де постійно могли би дислокуватися ці підрозділи.

Сергій Осачук також наголосив, що необхідно створити належні умови для функціонування військових частин тероборони, адже Україна перебуває у стані війни.

Читайте також

«Важлива не стать, а який ти фахівець», – історія киянки, яка пішла на фронт

- Ми повинні усвідомлювати, що небезпека збройного нападу на нашу країну є актуальною, вона нікуди не зникає. Тому готовність кожного з нас до боротьби за право жити у своїй вільній державі є передумовою національної стратегії захисту, – сказав голова ОДА.

Нагадаємо, із 1 січня 2022 року вступає в дію Закон України «Про основи національного спротиву», метою якого є підвищення обороноздатності держави. Документ, зокрема, передбачає створення у кожній області бригад та батальйонів територіальної оборони, у яких служитимуть за контрактом. Окрім того, у громадах набиратимуть і добровольчі загони.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews