Розширено перелік людей, яким надано право на отримання житлової субсидії

25.11.2021 14:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2021р. №1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» розширили перелік людей, яким надано право на отримання житлової субсидії.

Так, субсидія призначатиметься у випадку:

Читайте також

Субсидії в умовах карантину: чи отримають вчтрачену допомогу буковинці?
  • якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менш ніж чотири мінімальних заробітних плат, яким менш як 5 років;
  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії медичного закладу);
  • у разі придбання житла коштом державного та місцевого бюджетів, при цьому такі кошти, при визначенні сукупного доходу сім’ї, не враховуватимуться в розрахунок.

Крім того, не враховуватиметься житло, яке розташоване у селищах міського типу, а також на яке оформлено заповіт. Цей факт потрібно підтвердити актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Цією постановою також змінено загальну суму заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги, за наявності якої субсидія не призначалась. Якщо до внесення змін ця сума становила 340 грн, то зараз — 680 грн. Звертаємо увагу, що громадяни, яким відмовлено в призначенні житлової субсидії з вищезазначених підстав, мають право повторно звернутись за її отриманням.

Слід зазначити, що у випадку звернення за наданням субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку опалювального сезону.      

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews