Буковинець намагався перетнути кордон із надрукованим вдома ковід-сертифікатом

23.12.2021 14:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чоловік самотужки виготовив фальшивий міжнародний сертифікат про вакцинацію на своє ім’я без проходження такої процедури. Підроблений документ фігурант пред’явив прикордонникам, щоб перетнути державний кордон України та уникнути обсервації і самоізоляції.

43-річний житель села Тарасівці під час перебування на прикордонному контрольно-пропускному пункті пред’явив COVID-сертифікат з ознаками підробки. За вказаним фактом співробітники сектору дізнання відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції розпочали кримінальне провадження.

Читайте також

Уродженець Луганщини, який виманив у пенсіонерів з Буковини понад 6000 тисяч гривень, сяде на 5 років
Ув'язнені СІЗО у Чернівцях обшахраювали людей на 200 тисяч гривень
На Буковині затримали групу шахраїв, які вимагали гроші у людей за спасіння їхніх родичів

Під час досудового розслідування дізнавачі поліції з’ясували, що порушник не звертався до вказаного у довідці медичного закладу та не робив там щеплення від COVID-19. Використовуючи домашню комп’ютерну техніку, зловмисник виготовив фальшиве міжнародне свідоцтво про вакцинацію на власне ім’я.

Підроблений документ чоловік намагався використати для уникнення обсервації та самоізоляції.

Поліцейські повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews