Ув'язнені СІЗО у Чернівцях обшахраювали людей на 200 тисяч гривень

26.12.2019 17:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зловмисники видурювали гроші у чернівчан під приводом продажу техніки, мототранспорту та інших товарів на сайтах оголошень.

Як повідомляє Depo.Чернівці з посиланням на Центрально-Західне міжрегіональне управління з ПВКП та П МЮ, 24 грудня оперативна група ДУ "Чернівецький слідчий ізолятор" спільно з працівниками УСР в Чернівецькій області ДСР НП України СУ ГУНП в Чернівецькій області задокументовали злочинну діяльність групи осіб, з явними ознаками організованості. Правоохоронці встановили, що до складу групи входить ув'язнений Чернівецького СІЗО, який був організатором та ще двоє взятих під варту ув'язнених. Їм допомогали двоє жителів Чернівців.
 
Правоохоронці встановили 25 фактів шахрайських дій пов’язаних з придбанням комп’ютерної техніки, малогабаритного мототранспорту та побутової техніки на загальну суму понад 200 тис. грн.
 
Також цього дня в установі у камерах, де утримуються підозрювані, були проведені обшуки, під час яких знайшли та вилучили мобільник, п'ять сім-карток різних мобільних операторів та чорнові записи. За місцем проживання фігурнатів вилучили ще шість мобільників, 15 сім-карток, 20 банківських карток, ноутбук, персональний комп’ютер та чорнові записи.
 
На даний час вирішується питання щодо оголошення підозр фігурантам кримінального провадження та затримання в порядку ст. 208 КПК України чернівчан, які допомогали ув'язненим перебуваючи на волі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews