Рятувальники нагадують: святкова новорічна ялинка повинна бути ще й безпечною

24.12.2021 11:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Новорічні свята вже незабаром і, безперечно, головним його атрибутом є новорічна ялинка. Однак, при недотриманні правил пожежної безпеки, лісова красуня може зіпсувати святковий настрій. Щоб не допустити пожежі, необхідно дотримуватись певних правил. Тож напередодні новорічних свят рятувальники рекомендують жителям дотримуватись наступних рекомендацій встановлення та прикрашання новорічної ялинки.

Насамперед, після купівлі потурбуйтесь про правильне встановлення ялинки. Вона повинна бути розміщена на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі. Поставте деревце подалі від обігрівальних приладів та джерел відкритого вогню. Розміщувати ялинку потрібно так, щоб вона не перешкоджала проходу між кімнатами.

Читайте також

Буковинець впав з даху та серйозно травмувався
Чернівецькі дошкільнята ознайомилися з буднями рятувальної справи

Слід дотримуватись й правил електробезпеки. Особливу увагу варто звернути на ілюмінацію. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й несертифіковані електричні вироби. Залишати без нагляду увімкнену ілюмінацію не варто, а особливо не дозволяти дітям самостійно вмикати електрогірлянди. При виявленні несправності в ілюмінації (нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння) вона повинна бути терміново відключена. Дроти ялинкової гірлянди не повинні пролягати навколо стовбура або тягнутися через усю кімнату. Не можна прикрашати ялинку справжніми свічками, бенгальськими вогнями та феєрверками, адже існує ризик, що ялинка загориться. Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б’ються. У кімнаті, де стоїть ялинка малята повинні перебувати тільки під наглядом дорослих.

 

Безпечна ялинка. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews