Буковина – серед лідерів у екологічному рейтингу областей України

03.02.2022 22:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Буковина – серед лідерів у екологічному рейтингу областей України, який вже уп'яте підготувала редакція журналу «Фокус». Побудовано його на офіційних даних, опублікованих держустановами: Держстатом, Держводагентством, Національним інститутом раку.

Чернівецька область посіла у рейтингу другу сходинку.

«Фокус» вказує, що наш край займає лідерські позиції в екологічному рейтингу за показниками якості повітря, рівень забруднення атмосфери тут щорічно знижується. За даними екологів, скорочується кількість підприємств, які мають дозвіл на викиди забруднювальних речовин в атмосферу. Але Держекоінспекція зазначає, що Чернівецька область минулого року посіла третє місце за кількістю підприємств-порушників, які перевищували допустиму норму викидів, усього їх 12. Для порівняння, на першому місці – Дніпропетровська область зі 109 порушниками. Також якість повітря покращують зелені насадження, минулої осені на Буковині висадили понад 1 млн дерев.

Перше місце у рейтингу «Фокусу» посіла Житомирська область. Найгірша екологічна ситуація – у Дніпропетровській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews