На Вижниччині затримали чоловіка, який незаконно перевозив деревину вартістю понад 40 тисяч

18.02.2022 07:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Внаслідок проведення профілактичних відпрацювань щодо виявлення порушників у сфері злочинів проти довкілля, правоохоронці задокументували протиправні дії 38-річного буковинця. Чоловік перевозив понад 20 метрів кубічних деревини без відповідних документів. За вказане порушення чинним законодавством передбачена відповідальність до трьох років позбавлення волі.

Cпівробітники групи реагування поліції під час патрулювання території обслуговування в селі Іспас виявили буковинця, який на транспортному засобі «КрАЗ» перевозив деревину породи «Бук». При перевірці документів кермувальник не надав правоохоронцям відповідний дозвіл здійснення такої діяльності.

Читайте також

На Буковині незаконно зрубали дерев на 800 тисяч гривень
Злочин проти довкілля викрила поліція на Вижниччині

Для документування протиправних дій водія прибула слідчо-оперативна група Вижницького районного відділення поліції. На місці події правоохоронці здійснили огляд транспортного засобу, вантажу та зробили заміри деревини. Попередня сума завданих збитків – понад 40 тисяч гривень. 

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Також слідчі готують клопотання до суду про накладення арешту на транспортний засіб і вантаж, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews