На Буковині ліквідовано виробництво та збут контрафактного алкоголю на мільйон (ФОТО, ВІДЕО)

18.02.2022 16:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці провели низку обшуків у фігуранта. Внаслідок проведених заходів поліцейські виявили у нього понад 2700 літрів готової фальсифікованої алкогольної продукції, 2000 літрів сировини для її виготовлення та інші докази протиправної діяльності. Загальна сума вилученого – понад мільйон гривень.

Здійснюючи комплекс заходів по боротьбі із незаконним обігом тютюнових і алкогольних виробів, у січні цього року дільничні офіцери Чернівецького районного управління поліції задокументували незаконні дії 41-річного місцевого жителя. Правоохоронці встановили: чернівчанин облаштував у власному помешканні підпільне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Читайте також

У Чернівцях молодикк обікрав нетверезого чоловіка
Батьки п'яні, а вдома безлад: на Буковині поліціянти забрали 10 малолітніх дітей з неблагополучної родини

Слідчі поліції та співробітники обласних Управлінь превентивної діяльності та внутрішньої безпеки Нацполіції із залученням силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта. Так, у будинку та гаражі чернівчанина поліцейські виявили підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю.

Унаслідок здійснення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці вилучили у порушника сировину, ємності, підроблені бирки з назвами спиртних напоїв, а також обладнання для виробництва фальсифікованої алкогольної продукції. 

Попередня вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

Алкоконтр. Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Кримінальне провадження розслідується за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу  України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.

Нагадаємо, основна мета всеукраїнської операції «Акциз» – припинення нелегального розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків. Акція розпочалася 1 листопада минулого року та за ініціативою голови НПУ продовжена до 31 березня 2022 року. 

Коментує: Сергій АНТОНЮК - начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews