Зеленський у Франції: “Ми сподівалися, що росія обере мир. Зараз ми просимо вас зробити так, щоб вона його шукала”

23.03.2022 20:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Увечері 23 березня Президент України виступив перед політиками Франції. Переказуємо головні тези з його промови.

– Я впевнений: ви добре знаєте, що зараз відбувається в Україні і хто в цьому винен. Навіть ті, хто ховають голову в пісок, а руками все ще тягнуться до російських грошей. 

– Під час російського бомбардування пологового будинку в Маріуполі одна із жінок втратила дитину. Лікарі боролися за її життя, але вона благала про смерть. Вона не знала, заради чого їй далі жити. Вони боролися. Вона померла. Це відбулося у Європі, в 2022 році. 

– Коли нам вдалося звільнити людей з полону (йдеться про обмін полоненими між Україною та росією у вересні 2019-го; тоді до України повернулася низка політичних в’язнів москви, зокрема — режисер Олег Сенцов. — ред.), у нас з’явилася надія, що розмови з росією можуть допомогти і що вона обере мир. Але 24 лютого всі діалоги були перекреслені. Правда не знайшлася у кабінетах, тому нам довелося виборювати її на полі бою.

– 24 лютого український народ об’єднався. Зараз ми вже не дивимося на те, хто правий, а хто лівий. Звичайна політика закінчилася. Вона відновиться тільки тоді, коли буде мир.

– Ми очікуємо від вас, що ви зробите так, щоб росія шукала мир. Ми очікуємо, що буде відновлена територіальна цілісність України, і разом нам це під силу. Якщо серед присутніх є ті, хто ще сумнівається, то ваш народ вже зробив свій вибір.

– Ми очікуємо, що під час головування Франції у ЄС буде ухвалене давно дозріле історичне рішення – про повноправне членство України у Європі.

– Ми створюємо нову систему безпеки, в якій війни будуть неможливими. Віримо, що Франція зможе зайняти у ній провідне місце.

щНагадаємо, зранку 23 березня Володимир Зеленський виступив перед політиками Японії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews