Зеленський — Японії: “Ви знаєте, що таке Чорнобиль. Нам потрібні нові гарантії безпеки”

23.03.2022 17:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Президент України Володимир Зеленський виступив перед політиками та народом Японії. Він подякував владі країни за допомогу Україні з перших днів вторгнення Росії.

- Ми відчуваємо вашу підтримку щохвилини. Ви — перші, хто почав тиснути на Росії в Азії, - сказав Зеленський.

Президент нагадав японцям про наслідки аварії на ЧАЕС 1986 року. Японія теж має досвід таких інцидентів: у 2011-му аварія на АЕС через землетрус у перфектурі Фукусіма стала наймасштабнішою ядерною катастрофою з часів Чорнобиля. 

- Кожен із вас знає, що таке Чорнобиль [...] 24 лютого по цій землі поїхала російська бронетехніка, здіймаючи радіоактивний пил у повітря. Чорнобильська станція була захоплена. Росія перетворила цю територію на арену війни, — повідомив Зеленський.

Насамкінець Президент наголосив на потребі створення нових міжнародних безпекових союзів за участі України та Японії: “Ви бачите, що міжнародні інституції не спрацювали. Вони потребують реформування. Потребують ін’єкції чесності, щоб стати дієвими. Щоб дійсно впливати, а не лише обговорювати [...] Лідерство Японії стане незамінним у розробці нових гарантій безпеки для України та світі”.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews