За тиждень чернівецький ЦНАП приймає більше заяв, ніж раніше за цілий місяць

03.04.2022 11:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Близько 50 тисяч переселенців знайшли свій прихисток у місті з населенням 265 тисяч осіб. Це значне навантаження на всі системи життєдіяльності, однак у Ратуші знаходять шляхи вирішення проблеми.
 
Спочатку центри допомоги переселенцям були розкидані по місту. Утім це було незручно, тож тепер уся робота проводиться на базі ЦНАПу по вулиці Героїв Майдану. Там можна зареєструватися, отримати довідку ВПО, соціальну чи гуманітарну допомогу.
 
"Обстріли, вибухи та російська агресія змусили багатьох українців залишити свої домівки, - йдеться у повідомленні міськради у Facebook. - Понад 50 тисяч переселенців довірилися Чернівцям. Це значний приток жителів, відтак і значне навантаження на працівників ЦНАПу. Саме тому ми збільшили кількість працівників у три рази: з 15 працівників до 40. Також маємо нововведення: аби пришвидшити рух черги, залучили консультантів. Вони відповідають на запитання переселенців та допомагають їм заповнити документи".
 
За тиждень ЦНАП прийняв понад 8 тис. заяв, у мирний же час там обробляли не більше ніж 6 тис. заяв за цілий місяць. Якщо розглядати цифру в розрізі дня, то за день працівники ЦНАПу приймаються до 1,2 тис. заяв, до війни це число ледь перевищувало позначку у 200.
 
ЦНАП. Фото Чернівецької міської ради
 
Центр надання адміністративних послуг розташований на вулиці Героїв Майдану, 7
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews