Експерт про звірства в Бучі: “Це геноцид, як він є”. Російська влада заперечує

04.04.2022 23:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Євген Фінкель, дослідник геноциду з Університету Джона Хопкінса, прокоментував у себе в Твіттері вбивства жителів Бучі під час окупації міста російськими загарбниками.

- Як науковець, що професійно вивчає геноцид, я перш за все довіряю фактам. Я ненавиджу риторику довкола цієї теми і зі скепсисом ставлюся до вживання терміну “геноцид” з приводу і без. Але не зараз. Є дії, а є наміри. Це геноцид, як він є. Прямий та очевидний, - переконаний Фінкель.

У свою чергу, російська влада заперечує терор у Бучі, називаючи подібну інформацією неправдивою.

– Інформація про вбивства в Бучі мають бути піддані серйозному сумніву. Там є ознаки відепідробки та інших фейків. Москва категорично відкидає будь-які звинувачення з цього приводу та закликає обговорювати це питання на найвищому рівні, – повідомляє агентство ТАСС із посиланням на слова прес-секретаря путіна, дмітрія пєскова.

Нагадаємо, 27 лютого російські війська окупували місто Буча, що на Київщині. 2 квітня ЗСУ повністю звільнили Київщину від загарбників. Після цього інтернет облетіли жахливі кадри з братськими могилами мирних жителів, тілами, що лежать посеред вулиць, зруйнованими будинками та іншим звірствами ворогів. Точна кількість жертв російської агресії в Бучі наразі невідома.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews