Зеленський назвав умови, які означатимуть перемогу України у війні

05.04.2022 13:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Сьогодні, 5 квітня, Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю українським телеканалам. Публікуємо його ключові вислови із розмови з журналістами.

Про російські злочини на Київщині

- Є наша внутрішня справа до цих злочинців, які катували наших людей. Ми починаємо збирати інформацію і будемо шукати цих людей. Є люди, які дуже хочуть знайти цих злочинців. Якщо міжнародне законодавство не буде нам у цьому допомагати, то це зробить український закон.

Про вступ України до НАТО

- Якщо завтра нам запропонують вступити до НАТО, завтра не грати з нашими життями, а серйозно, – вступатимемо. Але цього не буде, на жаль. І не сталося, на жаль. [Тому] ми будуватимемо гарантії безпеки для нас, які можуть захистити життя.

Про перемогу України у війні з росією

- До цього треба ставитись послідовно. Я вважаю перемогою ЗСУ, народу і дипломатії, будь-яких домовленостей, якщо ми відб’ємо державу до точки 24 лютого. І якщо ми матимемо розуміння, що ми будемо говорити чи про що будемо говорити у наступний час про тимчасово окуповані територій, то це теж буде перемога.

Про реванш росії

- Ми розуміємо, що навіть якщо ми підпишемо найпотужнішу угоду - за два роки Росія може повернутися. Просто розуміємо це, і якщо ми з вами приймаємо це, то відповідним чином і діємо.

Про деокупацію Маріуполя

- Військова деокупація Маріуполя зараз дуже складна. І хлопці, які там, це добре знають. Ми на контакті щоденно. Вони дуже міцні, але їм важко. Важко по-різному.

Про відносини з прем’єром Угорщини

- Йому доведеться обирати між росією та іншим світом. Він може казати, що я обираю Угорщину, але Угорщина є частиною іншого світу [...] Я хотів із ним знайти стосунки, я йому дзвонив, запрошував його на зустріч, пропонував зустріч у нього. Він боявся, я впевнений у цьому, він може образитися на мене і сказати, що «я нікого не боюся». Він боїться впливу рф на його державу. Цей вплив є, інша справа, подобається це йому чи ні.

Про міжнародні гарантії безпеки для України

- Різні країни готові гарантувати різне. Поки що ми не отримали перелік країн, які готові стовідсотково включитися за нас. Нам потрібні серйозні гравці. Нам потрібне коло країн, які готові протягом 24 годин надати будь-яку зброю, нам потрібно, щоб санкції були розроблені заздалегідь і вони в першу ж секунду, коли ми відчули загрозу з боку російської федерації, коло цих держав об'єдналося і ввело все відразу. Під колбу загнали цю державу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews