Волонтерство, толока і дружба з Мангаймом: мер Чернівців прозвітував за тиждень роботи (ФОТО)

10.04.2022 16:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Чернівецький міський голова Роман Клічук розповiв про основнi результати роботи Ратуші в місті за цей тиждень.
 
Подаємо основні тези.
 
- Депутати міста Мангайм (Німеччина) проголосували за побратимські відносини з Чернівцями. Це крок назустріч плідній співпраці між нашими містами.
 
- Ми продовжуємо роботу із переселенцями у сфері освіти та культури. Більшість з них все своє життя провели в російськомовному середовищі, тому в Чернівцях з’явилась ще одна можливість вивчення української мови. Резиденція Молоді, що по вулиці Головній, 41, розпочала проводити мовні курси для переселенців. Перше заняття відбулося 5 квітня.
 
- У середу відвідав міську лікарню, перевірив як надається медична допомога мешканцям міста та переселенцям, поспілкувався з лікарями, котрі, як вимушені переселенці, тепер працюють у міській лікарні Чернівців. Відрадно, що наших медичних рятівників стає більше, аби медичні заклади могли допомогти кожному.
 
- Ви знали, що в Чернівцях виробляють радіатори і каналізаційні труби? Впевнений, що більшість не знала. В п’ятницю відвідав місцеве підприємство «Розма» і щиро був вражений обсягами виробництва та асортиментом товарів. Планую більше розповідати про бізнес у Чернівцях, який працює за умов війни.
 
Прибирання. Фото Чернівецької міської ради
 
- Міська рада уклала договір щодо прибирання доріг із новим підрядником, який вже прибирає дороги і тротуари в Садгорі та на Гравітоні, і працюватиме й в інших мікрорайонах міста. Тож робимо все, щоб місто було чистим.
 
- 74 палети з одягом, продуктами харчування, засобами гігієни та матрацами були відправлені до громад у Київській, Житомирській та Донецькій областях. Ще 11 палет гуманітарної допомоги отримали Вижницька і Глибоцька громади, які прийняли внутрішньо переміщених осіб із гарячих точок.
 
Теплокомуненерго. Фото Чернівецької міської ради
 
- Справжня весна прийшла в Чернівці, тому з 8 квітня ми офіційно закінчили опалювальний сезон.
 
Прибирання. Фото Чернівецької міської ради
 
А 9 квітня було проведено першу толоку з прибирання сміття. У ній взяла участь велика кількість чернівчан і переселенців. Працювали не лише на визначених 9-ти локаціях, а й в інших частинах міста. Міська рада забезпечувала всіх бажаючих інвентарем, контейнерами та вивозом сміття.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews