Кремль і дружина Медведчука відреагували на його затримання

13.04.2022 17:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Прес-секретар владіміра путіна, дмітрій пєсков, прокоментував вчорашнє затримання СБУ українського олігарха Віктора Медведчука. Про це пише “Радіо Свобода” з посиланням на російські ЗМІ.

– Медведчук не є громадянином Росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної воєнної операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам участі Росії у вирішенні цієї ситуації, – зазначив пєсков.

Тим часом дружина олігарха, телеведуча Оксана Марченко, записала російськомовне відеозвернення до Володимира Зеленського з проханням відпустити чоловіка. Марченко стверджує, що Медведчук “ніколи не порушував українські закони” та “завжди виступав за мир і діалог із владою України”.

Нагадаємо, від жовтня минулого року Віктор Медведчук перебував під домашнім арештом через підозру в держзраді. 27 лютого з’явилася інформація про втечу олігарха з власного маєтку. Відтоді його місцезнаходження залишалося невідомим. 

Увечері 12 квітня Служба безпеки України затримала втікача. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українських військових, що потрапили до полону рашистів.

Нагадаємо, днями ведучий британського телеканалу SkyNews під час інтерв’ю з дмітрієм пєсковим показав йому відео з російськими злочинами в Бучі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews