У Чернівцях хочуть перейменувати вулиці, пов’язані з росією

14.04.2022 16:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

На сайті міських петицій з’явилася пропозиція змінити назви вулиць у Чернівцях, що пов’язані з російською і радянською історією та культурою.

Петиція стосується переважно відомих російських і радянських діячів: комсомолки Зої Космодем’янської, полководця Олександра Суворова, льотчика Валерія Чкалова та інших. Також пропонується змінити назви чернівецьких вулиць, що походять від географії країни-окупанта: Уральської, Сибірської, Челябінської, Саратовської тощо.

Із повним списком вулиць для “деколонізації” можна ознайомитися тут

"Сьогодні, у 2022 році, під час повітряної тривоги через загрозу російського бомбардування деякі чернівчани спускаються до підвалу на вулиці Достоєвського - росіянина, українофоба, антисеміта [...] Ми, активні мешканці Чернівців, громадяни усіх національностей, які люблять своє місто й нашу Україну, вважаємо, що деколонізація, тобто перейменування топомінів російської імперської спадщини, на часі", – пише автор петиції, Владислав Лесів.

Наразі під петицією вже зібрано 217 електронних підписів із 250-ти необхідних для її розгляду міською владою. Збір триватиме до травня. Нові назви “деколонізованих” вулиць обговорюватимуться із чернівецькою громадою, якщо рішення буде ухвалено.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews