Як у Чернівцях руйнують “руzzький мір” (ФОТО)

Завдяки небайдужим чернівчанам змогли позбутися радянського сміття

22.04.2022 00:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Учора Чернівці позбулися ще двох зразків сумнівної радянської спадщини: пам’ятника комуністу Семену Галицькому та штампованої скульптурної групи "Червоноармійці в бою". Обидва "прикрашали" Садгору.
 
Чернівецька міська рада опублікувала символічні світлини, зроблені під час демонтажу, і додала до них коментар:
 
"Радянська машина ненавиділа українців, їх традиції та самоідентифікацію. Диктатори совка влаштовували війни, чистки та голодомори… І руzzькі не далеко пішли - в їх головах й досі одне сміття.
Україна – не росія, у нас є свої науковці, митці, звичаї! Ми повинні цінувати своє! Ми пам'ятатимемо історію, кожну смерть і весь біль, які нам принесли руzzькі окупанти. Але пам’ятників їм не терпітимемо.
Завдяки небайдужим чернівчанам змогли позбутися радянського сміття: скульптури червоноармійцям та пам’ятника комуністу. Пам'ятник радянським солдатам розвалився так само як і мрії вбивць про “руzzький мір”".
 
Декомунізація. Фото Чернівецької міської ради

Фото Чернівецької міської ради

null
Фото з мережі Інтернет

Декомунізація. Фото Чернівецької міської ради

Декомунізація. Фото Чернівецької міської ради

Декомунізація. Фото Чернівецької міської ради

 
 
Нагадаємо, 3 березня, у Чернівцях зняли з постаменту танк Нікітіна. Ініціативні чернівчани звернулись із проханням допомоги з його демонтажем. Самі знайшли техніку, підрядників і попросили зробити це офіційно, щоб такі дії не вважались мародерством.
 
 
Танк. Фото Чернівецької міської ради

Танк - демонтаж. Фото Чернівецької міської ради
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews