Біля залізничного вокзалу у Чернівцях демонтували танк Нікітіна (ФОТО)

"Раніше він був символом визволення, а зараз…"

03.03.2022 12:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Ініціативні чернівчани звернулись із проханням допомоги з демонтажем танку Нікітіна. Самі знайшли техніку, підрядників і попросили зробити це офіційно, щоб такі дії не вважались мародерством.
 
Цей танк першим заїхав на територію міста, аби визволити його від фашистських загарбників. Він простояв біля вокзалу 78 років.
 
- Раніше він був символом визволення, а зараз… Утім, ніхто пам’ятник не знищує, він буде перевезений в інше місце. Після війни ми спільно вирішимо, що робити з ним далі, - зазначив Чернівецький міський голова Роман Клічук.
 
Танк. Фото Чернівецької міської ради
 
 
- Я роками боровся проти танку в Чернівцях, - каже чернівецький письменник Максим Дупешко. - З мене сміялися, чернівецька ригівська банда намагалася мене дискредитувати, але сьогодні його знесли. Така ж сама доля чекає на пам'ятник радянському окупанту. Шкода, що я не можу сповна відчути радості від цього моменту, бо війна ще досі триває. Досі є тривога за життя наших солдатів і мирних жителів. Ну, і роботи в нас ще багато. А після перемоги, яка настане вже дуже скоро, я хочу випити з друзями трохи шампанського на постаменті і братися за відбудову нашої держави!
 
Танк. Фото Чернівецької міської ради

Танк - демонтаж. Фото Чернівецької міської ради
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews