Монумент Перемоги у Чернівцях можуть перемістити із Соборної площі до музею тоталітаризму

22.04.2022 13:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У міській раді створили робочу групу, яка вирішуватиме подальшу долю Монументу воїну визволителю на Соборній площі. Вона проаналізує думки спілки архітекторів, художників та істориків. Також буде оголошено онлайн-консультації з чернівчанами щодо долі монумента.
 
Про це повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк:
 
"Пам’ятник «невідомому солдату», «воїну визволителю» чи «довгорукий» – як тільки не називають Монумент Перемоги 1941-1945 років, а саме так називається пам’ятник на Соборній площі. Маємо завжди актуальні запитання: демонтувати, перенести чи не чіпати? Це дискусія, яка не вщухає десятиліттями.
 
Попередньо бачення спеціально створеної комісії – працювати над перенесенням даного монумента. І я цю думку поділяю. Зрештою, це пам’ятка історії, яка має бути збережена, а ми цивілізоване суспільство, на відміну від росіян".
 
Наразі комісія запропонувала доручити департаменту урбаністики та архітектури віднайти земельну ділянку для створення музею радянського тоталітаризму.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews