Українці Kalush Orchestra перемогли на Євробаченні (ФОТО, ВІДЕО)

15.05.2022 02:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Український гурт Kalush Orchestra впевнено переміг на 66-му конкурсі "Євробачення", який завершився цієї ночі в Турині.

За оцінками журі 40 країн хлопці посіли четверте місце, однак шалена підтримка публіки (439 балів від глядачів - абсолютний рекорд в історії Євробачення) дозволила перемогти з 631 балом на противагу 466 балам Великобританії, яка посіла другу сходинку. Третіми стали представники Іспанії, четвертими - Швеції.

Відзначимо, що наприкінці свого виступу українські музиканти звернули увагу світової спільноти на ситуацію, яка склалася на "Азовсталі", де в оточені перебувають українські бійці:

- Help Mariupol, help Azovstal right now!

Зазвичай подібні меседжі вирізаються із шоу, однак цього разу спіч українських хлопців потрапив до ефіру. Пошук на запит "Азовсталь" у Google після заклику Kalush Orchestra на Євробаченні зріс у кілька разів.

Kalush orchestra на Євробаченні. Фото з мережі Інтернет

За сценою конкурсу люди ходили у фірмових рожевих панамках "калушан", а всесвітньо відомий гурт The Rasmus, який представляв Фінляндію, заспівав пісню українського учасника конкурсу - "Стефанія". Також це зробили музиканти з Польщі, Франції й Латвії. Kalush Orchestra викликали справжній фурор, хоча до останнього не знали, чи поїдуть до Турину - через війну в Україні.

Kalush orchestra на Євробаченні. Фото Marco Bertorello/AFP via Getty Images

Гурт під назвою Kalush з'явився у 2019 році. Названий на честь Калуша - невеликого міста в Івано-Франківській області, звідки родом фронтмен гурту Олег Псюк. Фронтмен групи підлітком допомагав на будівництві, копав колодязі й захоплювався музикою. Він закінчив Львівський лісотехнічний університет і мріяв заспівати з Eminem. У 2019 році Олег написав у Facebook, що збирає хіп-хоп гурт. Через два роки Kalush має десятки мільйонів переглядів своїх пісень у Youtube, співпрацю з Alyona Alyona і "Океан Ельзи", а ще контракт з великим американським лейблом Def Jam.

 
Україна - переможець Євробачення 2022. Фото ESC
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews