З 1 вересня у Чернівецькому ліцеї №1 викладатимуть оновлені уроки інформатики

21.07.2022 11:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З 1 вересня у Чернівецькому ліцеї №1 викладатимуть оновлені уроки інформатики. Дітей навчатимуть цифрової грамотності у рамках пілотного проєкту нового навчального курсу «Інформатика NewG», який реалізовують в межах реформи IT-освіти.

Загалом ж бажання долучитися до пілотного проєкту виявили 405 закладів освіти. Серед їхніх заяв координаційна рада відібрала 50, які відповідали вимогам.

Після проєкту Мінцифри планують масштабувати навчальний курс на всі школи України. Відтак 4 млн школярів навчаться цифрової грамотності. Також кожен українець отримає доступ до уроків інформатики та зможе прокачати свої знання.

Довідково

Проєкт реалізовують в межах реформи IT-освіти за ініціативи Мінцифри та Міністерство освіти і науки України. Він впроваджується в рамках програми EU4DigitalUA, а саме її другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews