"Коли беру до рук землю, то відчуваю, що вона моя, і я буду захищати її до останнього": як актор чернівецького театру воює за Україну (ВІДЕО)

27.07.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
На сторінці Головнокомандувача ЗС України у фейсбуку оприлюднили сюжет, присвячений воїну з Чернівців Олексієві Надкерничному, який до 24 лютого був відомим актором Чернівецького обласного академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.
 
Після вторгнення росії він став на захист своєї батьківщини. Згадує, до початку російської агресії брав участь у зйомках фільму про Чернівецьке гетто. Каже – тепер соромно згадувати, що грав у ньому німецького офіцера, який розстрілював людей.
 
- А 24-го просто не вірилося в те, що сталося. Все відбувалося, ніби в кіно. Але не було жодних сумнівів у тому, що потрібно йти та захищати свою країну від агресора. Бо це не зробить ніхто, крім нас, - згадує перші дні повномасштабного вторгнення Олексій.
 
Його перший бій стався на Кіровоградській трасі, що сполучає Миколаївську, Одеську та Кіровоградську області. Потрібно було захопити дуже укріплений блокпост поблизу дороги – нею весь час ходили колони ворожої техніки.
 
- Ми подолали велику відстань на морозі до нашої цілі, розпочали бій. Під обстрілами дійшли до блокпосту та захопили його. Зайшовши до табору окупантів, радісно було бачити – окупанти так тікали, що як вилізли зі спальників, так і бігли, полишивши навіть взуття, - каже наш захисник.
 
Він упевнений, що кожного з тих, хто сьогодні боронить нашу землю, війна змінила і зв’язала єдиним ланцюгом на довгі роки.
 
 
- Це наша земля, і де б я не був – вдома, в Чернівцях, чи тут на Донбасі, - коли беру до рук землю, то відчуваю, що вона моя, і я буду захищати її до останнього, - каже Олексій Надкерничний.
 
На зображенні може бути: 1 особа, військова форма та на відкритому повітрі
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews