У Чернівцях презентують пронизливу книжку про українців, які опинилися в інших країнах

02.10.2022 01:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У залі «Медіа» готелю Central Magnat Cinema, що на вулиці О. Кобилянської у Чернівцях, 6 жовтня відбудеться  презентація книги Таїсії Наконечної "Побачити Париж".
 
Збірка оповідань «Побачити Париж» – це спроба прочинити двері до життя українців «по той бік кордону. Авторка каже, що більшість героїв її історій вигадані, але більшість подій – реальні. Можливо, саме тому, читаючи ці тексти, з легкістю впізнаєш у них своїх друзів, знайомих або й себе.
 
«Це книжка пронизливих оповідань про українців, що з вибору або вимушено опинилися в інших країнах. Люди з подібним досвідом можуть упізнати себе, а хто не виїздив, гостро відчує, який він на смак – отой еміґрантський хліб. Актуальна, як ніколи, репліка в тривалій традиції нашої закордонної прози», – так про «Побачити Париж» пише літературознавець, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків.
 
Оскільки з основним тиражем до презентації друкарня не встигає, видавництво спеціально замовило обмежену кількість примірників препринту, які можна буде придбати на презентації з автографом авторки у рамках благодійного аукціону-лотереї, кошти з якого підуть на допомогу ЗСУ. Препринтні примірники будуть унікальними, адже їхня обкладинка відрізнятиметься від обкладинки основного тиражу.
 
 
Модератором презентації виступить Інга Кейван. Початок - 6 жовтня о 19:00 (вул. О. Кобилянської, 36).
 
Таїсія Наконечна. Фото з мережі Інтернет
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews