Дітей у Чернівцях вчили правильно поводитись під час повітряної тривоги (ВІДЕО)

02.10.2022 10:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З учнями 1-7 класів днями поспілкувалися ювенальні поліцейські, вибухотехніки ГУНП і поліцейський офіцер громади.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Як наголосив начальник сектору ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Руслан Єнакі, під час війни особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці в дитячому середовищі:

- Ми навчаємо школярів, як поводитися в умовах воєнного стану, під час загрози ракетного обстрілу та що робити, коли знайшли вибухонебезпечний предмет. Звісно, нагадуємо Правила дорожнього руху та наголошуємо на неприпустимості правопорушень.

Співробітники вибухотехнічної служби ГУНП продемонстрували учням макети основних вибухових пристроїв.

- У жодному випадку не можна чіпати вибухонебезпечні та підозрілі предмети. Обов’язково покличте дорослих для того, щоб вони могли сповістити екстрені служби, – розповів школярам начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Чернівецькій області Андрій Гаврих. – Якщо надійшло повідомлення про загрозу вибуху, чітко виконуйте вказівки вчителів. Запам’ятайте: паніка під час евакуації може призвести до травмування.

- Проводячи інтерактивний "Урок безпеки", ми роз’яснюємо дітям основні правила безпечної поведінки вдома, в навчальному закладі та на вулиці. Наша мета – навчити учнів орієнтуватися в різних життєвих ситуаціях і знати, як правильно поводитися, – наголосила вихователь безпеки Родіка Тіміш.

Діти і поліція. Фото відділу комунікації поліції Чернівецької області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews