Ще п'ять вживаних автобусів Mercedes-Benz планують закупити для Чернівців

31.10.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Для тролейбусного управління Чернівців планують закупити ще 5 вживаних автобусів марки Mercedes-Benz Citaro. Це має бути четверта закупівля автобусів для комунального підприємства від початку 2022 року.

Оголошення про закупівлю оприлюднено на сайті держзакупівель Prozorro.

Автобуси мають бути низькопідлоговими та виготовлені не раніше 2008 року, вони зможуть вміщати одночасно не менше 80 пасажирів. Також серед обов'язкових характеристик — наявність валідатора біля кожних дверей автобуса. Він має підтримувати систему оплати за проїзд, якою користуються в Чернівцях.

За умовами договору, вартість транспорту не має перевищувати 7,5 мільйона гривень.

Раніше на засіданні виконавчого комітету міської ради проголосували за виділення 9 мільйонів гривень для придбання автобусів тролейбусному управлінню та облаштування двох зупинок громадського транспорту. Гроші перенаправили із міської програми, яку не встигли запровадити цьогоріч. Про це на засіданні виконкому сказала начальниця фінансового управління Тетяна Цимбалюк.

Автобуси в Чернівці мають доставити до кінця цього року, пише Суспільне.

  • У вересні Чернівецьке тролейбусне управління уклало договір на закупівлю п'яти вживаних автобусів Mercedes-Benz Citaro за 6,4 мільйона гривень.
  • У жовтні ЧТУ уклало два договори, один на постачання трьох автобусів Mercedes-Benz серії Citaro за майже 4 мільйони, інший на закупівлю ще п'яти автобусів на суму 6,4 мільйона гривень. Також Чернівці отримали два автобуси цієї ж моделі від німецького міста-побратима Мангайма.
  • Тролейбусне управління обслуговує чотири автобусні маршрути в Чернівцях – №8, 9, 15 та 29.
  • З 15 серпня вартість проїзду у маршрутках Чернівців зросла до 14 гривень. Тариф підвищили через здорожчання вартості палива та запчастин, а також збільшення витрат на зарплати працівникам.
  • Також ЧТУ уклало договір на закупівлю п'яти нових тролейбусів за понад 50 мільйонів гривень. Вартість однією машини – 10,4 мільйона гривень.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews